Składniki:
wiśnie: 80 g
mały kubeczek jogurt naturalnego: 150 g
2 łyżeczki żelatyny: 10 g
kilka listków stewii: 6 g
Sposób przygotowania:
wiśnie: 80 g
mały kubeczek jogurt naturalnego: 150 g
2 łyżeczki żelatyny: 10 g
kilka listków stewii: 6 g
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuścić w 100ml wody i zostawić do wystudzenia mieszając od czasu do czasu.
Wydrylowane wiśnie zagotować z odrobiną wody i listkami stewii. Przestudzić i zblendować. Dolać połowę wystudzonej żelatyny, wymieszać dokładnie, przelać do pucharka (nie może zająć więcej niż połowę wysokości) i wstawić do lodówki. Kiedy lekko zastygnie zmieszać jogurt z posiekaną stewią i dolać drugą połowę żelatyny (jeśli w międzyczasie zastygła troszkę podgrzać). Wlać delikatnie na środek pierwszej warstwy tak żeby się odrobinę przemieszały.
1 porcja - 260 g
|
|
Wartość energetyczna:
|
220 kcal
|
Białko:
|
16 g
|
Węglowodany:
|
26 g
|
Tłuszcz:
|
5 g
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz