Składniki:
łyżeczka oliwy z oliwek: 5g
jajko:60g
2 kotlety z chudego schabu 160g
szczypta pieprzu: 2g
szczypta soli: 2g
4 łyżki mąki z amarantusa: 30g (możesz ją kupić np. tutaj)
łyżeczka oliwy z oliwek: 5g
jajko:60g
2 kotlety z chudego schabu 160g
szczypta pieprzu: 2g
szczypta soli: 2g
4 łyżki mąki z amarantusa: 30g (możesz ją kupić np. tutaj)
Sposób
przygotowania:
Schab rozbijamy
lekko dłonią i posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy
widelcem. Panierujemy kotlety w mące, jajku i jeszcze raz w mace. Papier do
pieczenia smarujemy odrobiną oliwy. Układamy kotleta i zapiekamy 15 minut w 180
C, delikatnie przewracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut.
1 porcja - 130 g
|
|
Wartość energetyczna:
|
240 kcal
|
Białko:
|
25 g
|
Węglowodany:
|
10 g
|
Tłuszcz:
|
12 g
|

Nie nadążam za Tobą :D Mam jeszcze swoje pomysły i normalnie nie mam kiedy tego wszystkiego gotować, ale na całe szczęście mam trochę więcej jeszcze ciąży przed Tobą i na pewno większość zdążę wypróbować :) Schaboszczaki będą! Może w niedzielę ;) A może kiedy indziej, ale będą :)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńByło pyszne. Dziękuję za super pomysł ☺ pozdrawiam
OdpowiedzUsuń