Dziś obiadek rybny: dorsz pieczony w folii z rozmarynem, cytryną i pomidorami suszonymi.
Do tego kasza jęczmienna, fasolka szparagowa i ogórek małosolny. Pyszne, łatwe, niskokaloryczne i szybkie danie.
Składniki:
2 plasterki cytryny: 25 g
łyżeczka oliwy z oliwek: 5 g
pół łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią : 5 g
kilka listków świeżego rozmarynu: 5 g
filet z dorsza świeży, bez skóry: 170 g
Sposób przygotowania:
Na kawałek folii aluminiowej wylać łyżeczkę oliwy i rozsmarować. Położyć na to filet z dorsza, skropić cytryną, posolić i posypać przyprawą Kamis pomidory z czosnkiem i bazylią. Na wierzch położyć 2 plasterki cytryny i liski rozmarynu. Zawinąć w folię. Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170C
1 porcja - 210 g
|
|
Wartość energetyczna:
|
180 kcal
|
Białko w 1 porcji:
|
29 g
|
Węglowodany:
|
2 g
|
Tłuszcz:
|
6 g
|

Bardzo smaczne danie !
OdpowiedzUsuń