Idealny na upały. W lodówce wytrzyma 2-3
dni, przepis na ok. 6 porcji.
Składniki:
1 średni burak: 120 g
2 ząbki czosnku: 10 g
pęczek rzodkiewki: 170 g
garść szczypiorku: 35 g
kefir : 700 g
Woda: 350 ml
garść koperku: 50 g
pęczek botwinki: 270 g
4-5 ogórków: 200 g
Sposób przygotowania:
Buraki obrać pokroić na kawałki i zalać wodą. gotować 15 minut, przestudzić,
zblendować. Dodać botwinkę, zagotować. wystudzić. dosypać koper, szczypior,
starte ogórki i rzodkiewkę. Dolać kefiry i dodać czosnek przeciśnięty przez
praskę. Doprawić do smaku solą. Wstawić do lodówki na min 3-4h.
Składniki:
1 średni burak: 120 g
2 ząbki czosnku: 10 g
pęczek rzodkiewki: 170 g
garść szczypiorku: 35 g
kefir : 700 g
Woda: 350 ml
garść koperku: 50 g
pęczek botwinki: 270 g
4-5 ogórków: 200 g
Sposób przygotowania:
Buraki obrać pokroić na kawałki i zalać wodą. gotować 15 minut, przestudzić, zblendować. Dodać botwinkę, zagotować. wystudzić. dosypać koper, szczypior, starte ogórki i rzodkiewkę. Dolać kefiry i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić do smaku solą. Wstawić do lodówki na min 3-4h.
1 porcja - 300 g
|
|
Wartość energetyczna:
|
90 kcal
|
Białko:
|
6 g
|
Węglowodany:
|
10 g
|
Tłuszcz:
|
3 g
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz