czwartek, 24 lipca 2014

warzywny talerz z odrobiną grillowanej wołowiny


Tym razem warzywny talerz:) wbrew pozorom szybkie danie – z zegarkiem w ręku 25 minut razem z krojeniem, grillowaniem i układaniem.
A składniki – to co w ręce wpadło…

Składniki i przygotowanie:

2 rzodkiewki: 30 g - do dekoracji
3 małe ziemniaki gotowane z solą: 80 g
1 stek minutowy z udźca wołowego: 120 g – pokrojony w paski, zgrillowany ok.5 minut 
pół papryki żółtej: 70 g
2 łyżeczki oliwy z oliwek: 10 g
duża garść fasolka szparagowa: 150 g – ugotować oczywiście :)
pół dużego pomidora: 50 g do dekoracji

pół średniej cukinii: 70 g – pokrojona w plasterki i zgrillowana
1 duży ogórek małosolny: 50 g

Poukładać na talerzu i smacznego :)




1 porcja - 630 g
Wartość energetyczna:
370 kcal
Białko:
33 g
Węglowodany:
37 g
Tłuszcz:
14 g

2 komentarze:

  1. Ta wołowinka wygląda zachęcająco, mimo, że nie przepadam, chyba spróbuję tak ją przyrządzić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. no krwisty stek to to nie jest ... ale jak się już rozpakuję to zrobię krwistego steka:) możesz sobie też tą wołowinkę pomarynować w ziołach na noc to będzie bardziej aromatyczna.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...