Tym razem warzywny talerz:) wbrew pozorom szybkie danie – z zegarkiem w ręku 25 minut razem z krojeniem,
grillowaniem i układaniem.
A składniki – to co w ręce wpadło…
A składniki – to co w ręce wpadło…
Składniki i przygotowanie:
3 małe ziemniaki gotowane z solą: 80 g
1 stek minutowy z udźca wołowego: 120 g – pokrojony w paski, zgrillowany ok.5 minut
pół papryki żółtej: 70 g
2 łyżeczki oliwy z oliwek: 10 g
duża garść fasolka szparagowa: 150 g – ugotować oczywiście :)
pół dużego pomidora: 50 g do dekoracji
pół średniej cukinii: 70 g – pokrojona w plasterki i zgrillowana
1 duży ogórek małosolny: 50 g
Poukładać na talerzu i smacznego :)
1 porcja - 630 g
|
|
Wartość energetyczna:
|
370 kcal
|
Białko:
|
33 g
|
Węglowodany:
|
37 g
|
Tłuszcz:
|
14 g
|
Ta wołowinka wygląda zachęcająco, mimo, że nie przepadam, chyba spróbuję tak ją przyrządzić :)
OdpowiedzUsuńno krwisty stek to to nie jest ... ale jak się już rozpakuję to zrobię krwistego steka:) możesz sobie też tą wołowinkę pomarynować w ziołach na noc to będzie bardziej aromatyczna.
OdpowiedzUsuń