piątek, 25 lipca 2014

dorsz pieczony w folii z rozmarynem, cytrynką i przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią


Dziś obiadek rybny: dorsz pieczony w folii z rozmarynem, cytryną i pomidorami suszonymi.
Do tego kasza jęczmienna, fasolka szparagowa i ogórek małosolny. Pyszne, łatwe, niskokaloryczne i szybkie danie.

Składniki:
2 plasterki cytryny: 25 g
łyżeczka oliwy z oliwek: 5 g
pół łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią : 5 g
kilka listków świeżego rozmarynu: 5 g
filet z dorsza świeży, bez skóry: 170 g

Sposób przygotowania:
Na kawałek folii aluminiowej wylać łyżeczkę oliwy i rozsmarować. Położyć na to filet z dorsza, skropić cytryną, posolić i posypać przyprawą Kamis pomidory z czosnkiem i bazylią. Na wierzch położyć 2 plasterki cytryny i liski rozmarynu. Zawinąć w folię. Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170C






1 porcja - 210 g
Wartość energetyczna:
180 kcal
Białko w 1 porcji:
29 g
Węglowodany:
2 g
Tłuszcz:
6 g


Lato w pełni!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...