środa, 20 sierpnia 2014

koktajl z gruszki i pietruszki


Przyszłe mamy często borykają się z problemem niedoborów żelaza. Anemia czyli niedokrwistość dotyczy ok. 40% kobiet w ciąży. Aby uniknąć suplementacji żelaza, która często wiąże się chociażby z przykrymi objawami ze strony układu pokarmowego warto zadbać o to aby w diecie znalazły się produkty bogate w ten pierwiastek. Do mojej diety na stałe weszła już natka pietruszki, którą dosypuję gdzie tylko się da. Od czasu do czasu serwuję sobie także prawdziwą witaminową bombę – koktajl z gruszki i pietruszki.


Składniki: 

szklanka zimnej wody mineralnej
sok z połowy limonki/ cytryny
dojrzała gruszka
pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki koktajl. Jeśli gruszka była mało słodka można dodać odrobinę ksylitolu lub listek stewii. 
Letnie Orzeźwienie 2014 Lato w pełni! Jak ugasić pragnienie?

1 komentarz:

  1. Myślę, że bez dodatku wody koktajl byłby zdecydowanie lepszy. Uwielbiam owoce i warzywa, ale jak dla mnie mdłe i po prostu nie smaczne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...