Kiedy żar się leje z nieba nie ma jak chłodnik. Ten jest wyjątkowo sycący, idealny na obiad w upalny dzień.
Składniki:
łosoś wędzony w plastrach: 25 gdojrzałe awokado: 80 g
szczypiorek: 20 g
jogurt naturalny: 150 g
jajko: 60 g
słonecznik łuskany: 10 g
ząbek czosnku: 5 g
Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo i wystudzić. Do miseczki wrzucić pół avocado, jajko, jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Zblendować na gładką masę. Wstawić do lodówki na 2-3h. Przed podaniem posypać prażonym słonecznikiem, kawałkami wędzonego łososia i szczypiorkiem.
1 porcja - 350 g
| |
Wartość energetyczna :
|
435 kcal
|
Białko:
|
23 g
|
Węglowodany:
|
14 g
|
Tłuszcz:
|
30 g
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz