niedziela, 20 lipca 2014

chłodnik z avocado i jajka z wędzonym łososiem


Kiedy żar się leje z nieba nie ma jak chłodnik. Ten jest wyjątkowo sycący, idealny na obiad w upalny dzień.

Składniki:
łosoś wędzony w plastrach: 25 g
dojrzałe awokado: 80 g
szczypiorek: 20 g
jogurt naturalny: 150 g
jajko: 60 g
słonecznik łuskany: 10 g
ząbek czosnku: 5 g

Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo i wystudzić. Do miseczki wrzucić pół avocado, jajko, jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku. Zblendować na gładką masę. Wstawić do lodówki na 2-3h. Przed podaniem posypać prażonym słonecznikiem, kawałkami wędzonego łososia i szczypiorkiem.




1 porcja - 350 g
Wartość energetyczna :
435 kcal
Białko:
23 g
Węglowodany:
14 g
Tłuszcz:
30 g









Lato w pełni!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...