Kolejny ekspresowy deser
na upały. Serek zmieszany z syropem ze stewii
i migdałami równoważy kwaskowy posmak porzeczek.
W wersji lżejszej serek można zastąpić jogurtem naturalnym.
i migdałami równoważy kwaskowy posmak porzeczek.
W wersji lżejszej serek można zastąpić jogurtem naturalnym.
Składniki:
Migdały w płatkach: 15 g
Porzeczki czerwone świeże: 200 g
łyżeczka syropu ze stewii: 5 g (przepis tutaj)
Sposób przygotowania:
Porzeczki umyć i oderwać ogonki. Serek wymieszać ze syropem ze stewii i migdałami w płatkach. Ułożyć w pucharku na przemian warstwy serka i porzeczek. Wierzch posypać migdałami.
1 porcja - 370 g
|
|
Wartość energetyczna :
|
300 kcal
|
Białko:
|
18 g
|
Węglowodany:
|
40 g
|
Tłuszcz:
|
8 g
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz