czwartek, 31 lipca 2014

pucharek porzeczkowy z serkiem słodzonym stewią i migdalami

Kolejny ekspresowy deser na upały. Serek zmieszany z syropem ze stewii
i migdałami równoważy kwaskowy posmak porzeczek.

W wersji lżejszej serek można zastąpić jogurtem naturalnym.


Składniki:

Serek homogenizowany naturalny: 150 g
Migdały w płatkach: 15 g
Porzeczki czerwone świeże: 200 g
łyżeczka syropu ze stewii: 5 g (przepis tutaj)

Sposób przygotowania:


Porzeczki umyć i oderwać ogonki. Serek wymieszać ze syropem ze stewii i migdałami w płatkach. Ułożyć w pucharku na przemian warstwy serka i porzeczek. Wierzch posypać migdałami.





1 porcja - 370 g
Wartość energetyczna :
300 kcal
Białko:
18 g
Węglowodany:
40 g
Tłuszcz:
8 g


Lato w pełni!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...