wtorek, 19 sierpnia 2014

cukinia faszerowana mięsem i kaszą


Zaległe niedzielne popisowe danie mojego męża – cukinia faszerowana. Bardzo efektowne, zwłaszcza jeśli uda się dopaść okrągłe cukinie.

Składniki:

szklanka kaszy jęczmiennej

300 gram mięsa mielonego

10 pieczarek
dwie nieduże okrągłe cukinie 
3 ząbki czosnku
sól,pietruszka, tymianek, rozmaryn

Sposób przygotowania:

Cukinie wydrążyć w środku i posolić wnętrze. Mięso, pokojone pieczarki i posiekany czosnek podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Dodać przyprawy i kaszę oraz 1/3 miąższu cukinii. Nafaszerować cukinię i zapiekać w 180c ok. 50 minut. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...