Proste śniadanko lub kolacja ale miła odmiana od zwykłych
kanapek. Pieczywo każda słodka mama musi dobrać sobie samodzielnie – tak żeby
nie podnosiło jej cukru.
U mnie sprawdza się probody i innego właściwie nie jadam. Wiem, że inne mamy polecają też chleb IG dla cukrzyków. Ale reguły nie ma i niestety dobranie sobie pieczywa to indywidualna sprawa metodą prób i błędów:)
U mnie sprawdza się probody i innego właściwie nie jadam. Wiem, że inne mamy polecają też chleb IG dla cukrzyków. Ale reguły nie ma i niestety dobranie sobie pieczywa to indywidualna sprawa metodą prób i błędów:)
Składniki:
Łyżeczka oliwy z oliwek
duży, dobry, dojrzały pomidor
3 kromki chleba
ząbek czosnku
kilka listków bazylii
Sposób przygotowania:
Chleb skrapiamy oliwą i opiekamy w piekarniku na grzanki. Pomidora
kroimy w drobną kostkę, dodajemy drobniutko pokrojony czosnek i nakładamy na
grzanki. Posypujemy posiekaną bazylią.
Uwielbiam pomidory! Muszę wypróbować Twój prosty i z pewnością pyszny przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
ja pomidory mogłabym jeść na okragło - a z czosnkiem i bazylią to już w ogóle poezja smaku:)
Usuń