wtorek, 12 sierpnia 2014

grzanki z pomidorami (bruschetta)


Proste śniadanko lub kolacja ale miła odmiana od zwykłych kanapek. Pieczywo każda słodka mama musi dobrać sobie samodzielnie – tak żeby nie podnosiło jej cukru.
U mnie sprawdza się probody i innego właściwie nie jadam. Wiem, że inne mamy polecają też chleb IG dla cukrzyków. Ale reguły nie ma i niestety dobranie sobie pieczywa to indywidualna sprawa metodą prób i błędów:)

Składniki:

Łyżeczka oliwy z oliwek 

duży, dobry, dojrzały pomidor

3 kromki chleba

ząbek czosnku
kilka listków bazylii

Sposób przygotowania:

Chleb skrapiamy oliwą i opiekamy w piekarniku na grzanki. Pomidora kroimy w drobną kostkę, dodajemy drobniutko pokrojony czosnek i nakładamy na grzanki. Posypujemy posiekaną bazylią. 

Lato w pełni! Dieta Śródziemnomorska

2 komentarze:

  1. Uwielbiam pomidory! Muszę wypróbować Twój prosty i z pewnością pyszny przepis :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja pomidory mogłabym jeść na okragło - a z czosnkiem i bazylią to już w ogóle poezja smaku:)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...