środa, 13 sierpnia 2014

mus z pstrąga z kaszą jęczmienną na zimno


Uwaga to nie deser:) chociaż w pucharku. Sprytny obiadek na upały – można przygotować wieczorem kiedy jest chłodniej i potrzymać w lodówce żeby się przegryzł.

Składniki:
Łyżeczka kurkumy

50 gram kaszy jęczmiennej (3 łyżki stołowe suchej)

Mały pstrąg 200g

Dwie łyżki stołowe kaparów

Cytryna
Sól, suszony koperek
3 łyżki stołowe maślanki



Sposób przygotowania:

Wypatroszonego pstrąga solimy, posypujemy koperkiem i solą i skrapiamy cytryną. Pieczemy w folii ok. 25 minut w 170C. Po przestygnięciu oddzielamy mięso od ości, dodajemy kilka kropel cytryny, maślankę i blendujemy na gładką masę. Kaszę gotujemy ok.15 minut z kurkumą i solą. W pucharku układamy na przemian warstwy kaszy, pstrąga i posypujemy kaparami. Chłodzimy w lodówce przez min. 1h.

Lato w pełni!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...