piątek, 1 sierpnia 2014

koktajl migdałowy z borówkami - doskonały na zgagę


Mleko migdałowe to coś co odkryłam szukając sposobu na coraz bardziej dokuczającą zgagę. Po szklaneczce takiego koktajlu mam spokój do końca dnia. Dziś akurat z borówkami bo były pod ręką.


Składniki:

Zarodki pszenne: 5 g
Borówki surowe: 100 g
Mleko migdałowe : 200 g  (możesz je kupić np. tutaj)

Sposób przygotowania:

Mocno schłodzone mleko migdałowe zmiksować z borówkami. Posypać zarodkami pszennymi.





1 porcja - 305 g
Wartość energetyczna:
100 kcal
Białko:
4 g
Węglowodany:
16 g
Tłuszcz:
3,5 g

Letnie Orzeźwienie 2014 Błękitne skarby lata! Lato w pełni! Jak ugasić pragnienie?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...