Szybka przystawka albo ekspresowy podwieczorek zwłaszcza z dodatkiem chrupkiego pieczywa. W mojej wersji ser kozi głównie ze względu na dużo mniejszą zawartość tłuszczu niż w krowim odpowiedniku ale również dlatego, że po prostu bardzo go lubię:)
Składniki:
10 śliwek węgierek
4 plasterki twardego koziego sera
garść posiekanych migdałów (albo mąki migdałowej - możesz ją kupić np. tutaj)
ewentualnie pół łyżeczki ksylitolu jeśli śliwki nie są słodkie możesz go kupić np. tutaj
Sposób przygotowania:
Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Ser drobno posiekać i zmieszać z migdałami (ewentualnie ksylitolem). Posypać śliwki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160C i zapiekać ok. 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz